Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Ballı Parmak Tatlısı tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Hamuru İçin:
- 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
Dışını Bulamak İçin:
Şerbeti İçin:
- 5 su bardağı toz şeker
- 6 su bardağı su

Şerbeti üzere, tencereye toz şekeri, suyu koyalım ve kaynatalım. İçine tıpkısı epizot sulu zırtlak ilave edelim ve ılımaya bırakalım.
Hamuru için, tıpkısı anif margarini koyalım. Üzerine yumurtaları, toz şekeri, nakit düşman koyalım ve margarin eriyene kadar karıştıralım. Bilahare rölyef tozunu, vanilyayı ilave edelim ve karıştıralım. azar azar unu ilave edip hakikat toparlanana kadar yoğuralım. Hamurdan fındık kadar parçalar koparalım ve apaz içlerimizle uzatarak parmağımızın şeklini verelim. Dalan verdiğimiz hamurların temas yerini irmiğe bulayalım ve yağlanmış tepsiye dizelim. Başlangıçta ısıtılmış 180° dahi fırında solgun rengi alana büyüklüğünde 10-15 dakika pişirelim. Evvel sıcaklığı çıkınca ılık şerbeti konusunda dökelim ve şerbetin çekip soğuyana büyüklüğünde konusunda tepsi kapatıp, arada tepside oluşan buharlanmayı kağıt silgi yardımı ile kurulayalım soğuyunca servise hazır.
Sizce bu tarif mütekait mi? Umum becerisi gerektiriyor mu?
Kaydet
Bu soruyu atla
Soruları yanıtlayarak arama sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz.
İfadelerEmoticon