Ayva Tatlısı



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Ayva Tatlısı tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Ayva Tatlısı Tarifi'nin Malzemeleri

  • 3 adet ayva
  • 6 Türk kahvesi fincanı toz şeker
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 7-8 adet karanfil
  • 2 fincan su
  • İsteğe bağlı gıda boyası ( ben kullandım )
Servis için:
  • Kaymak
  • Ayvaların kararmaması için; suyun içerisine yarım limon sıkıp bekletin

Ayva Tatlısı Tarifi'nin Yapılışı

Ayvaları ikiye bölerek çekirdeklerin bulunduğu kısmı tıpkı lezzetli kaşığı sayesinde oyarak çıkartın ve ayvanın kabuğunu soyun. çıkarttığınız çekirdekleri ayrı aynı yerde biriktirin, (pişirme esnasında tatlımıza yapılış vermesi amacıyla kullanacağız. ) Tüm ayvalar amacıyla bire bir işlemi yaptıktan sonraları tencereye ayvaların itidalli kısımları üstte kalacak şekilde yerleştirin. Tarçın çubuğunuzu, karanfilleri ve ayva çekirdeklerinin tamamını tencereye ekleyin. Ayvaların her birinin üzerine tıpkı kıraathane fincanı türap şekeri dökün. Suyu bile tencereye ekleyin öz kaşığının ucuyla al besin boyasından koyun akarsu kaynadıktan ağır ateşte 1 saat pişirin. Ayvalar rengini aldıktan ve yumuşadıktan sonraları ocaktan alabilirsiniz. Tatlıları servis kabınıza alın ve 3-4 saat kadar soğuması amacıyla bekletin. Servis ederken artan şerbetinden ayvaların konusunda gezdirin. Kaymakla veya hazırladığınız şantiyle süsleyerek servis yapın afiyet olsun. Kerte:   Tatlının lezzeti ayvanın kalitesiyle birebir orantılıdır, kesinkes nitelikli ve çokça yersiz sıfır, saman dediğimiz yapıda olmayan bir ayva seçmelisiniz. Şayet ayvanız haddinden fazla ekşiyse az buçuk henüz şeker hastalığı dahası isteyebilir. Sizce bu tanım zahmetli mi? El becerisi gerektiriyor mu?
  • Tamam
  • Hayır
Kaydet Bu soruyu atla Soruları yanıtlayarak taharri sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz. Ayva TatlısıAyva Tatlısı
Sonraki Yazı
Next Post »