Aşure Tarifi



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Aşure Tarifi tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Aşure Tarifi'nin Malzemeleri

  • 3 su bardağı aşure lik bugday
  • 1 su bardağı beyaz fasulye
  • 1 su bardağı nohut
  • 200 gr kuru kayısı
  • 200 gr kuru incir
  • Yarım su bardağı kuru dut
  • 1 avuç fındık
  • 3 lt su
  • 4 şu bardağı şeker
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 adet portakal kabuğu rendesi
  • 4 adet kırmızı elma
Üzeri için
  • Nar
  • Kuş üzümü
  • Ceviz
  • Fındık
  • Dolmalık fıstık

Aşure Tarifi'nin Yapılışı

Akşamdan aşurelik buğday nohut fasulye suya koyulur .Sabah ayrı ayrı bütünü haşlanır .Haşlanan bakliyatlar suyu süzüldükten sonra kabaca bir tencereye alınır .Üzerine 3 litre akarsu şeker tarçın minik doğradığımız elma ve portakal kabuğu rendesini ekledikden sonra orta ateşte pişmeye bırakıyoruz kaynamaya yakın arık incir ve kayısıyı minik minik doğrayıp tencerenin içerisine koyuyoruz dutu ve fındığı dahi ekliyoruz.Kaynayıp kıvam bulunca kapatıyoruz.Üzerini süsleyip servis ediyoruz .Afiyet olsun. Sizce bu tarifin zor derecesi nedir?
  • Mahdut
  • Mutedil
  • Edisyon
Kaydet Bu soruyu atla Soruları yanıtlayarak taharri sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz. AşureAşure Aşure Aşure
Sonraki Yazı
Next Post »