Arapgir Pişisi (Malatya)



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Arapgir Pişisi (Malatya) tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

1 yumurta 2 yemek kaşığı yoğurt 1 çay kaşığı karbonat 1 yemek kaşığı sirke Nişasta (açmak için) Sıvı yağ (kızartmak için) Pudra şekeri (üzeri için) Aldığı kadar un Yumurta, yoğurt ile karıştırılır. Un konulur karbonat ilave edilir üzerine sirke dökülür. Yoğurulur. Gerekirse biraz su konulur. Yumuşak bir hamur elde edilir. Ceviz iriliğinde hamur alınır ve cay tabağı büyüklüğünde açılır. Kızgın yağda kızartılır. Üzerine pudra şekeri veya şerbet dökülür. Servis tabağına alınır. Not: Yeni anne olmuş (lohusalar) kadınlarımıza özel bir ikram olarak sunulan güzel bir geleneğimizdir.
Sonraki Yazı
Next Post »