Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Adıyaman Usulü Diş Hediği (Buğdayı) tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- Buğday 2 su bardağı
- Nohut 1 su bardağı
- Salça 2 yemek kaşığı tepeleme
- Soğan 1 adet
- Kekik yaprağı 1 yemek kaşığı
- Tuz

Ayrımsız geceleyin başlangıçta buğday ve nohutu ayrı kaplarda ıslayın. Ertesi dönme ilk buğdayı düdüklü tencereye koyup su ekleyip kısaca 20 an haşlayın. Henüz sonraları nohutları ekleyip tekrardan nohutlar pişene büyüklüğünde haşlayalım. Soğanı küp küp doğrayıp ayrı tencerede yağda kavurup salçayı ve kekiği ekleyip kavuralım ,10 dakika kadar hepsini kaynatıp dinlenmeye alalım. Sağlık olsun;))
Sizce bu tanım mütekait mi? Halk becerisi gerektiriyor mu?
Kaydet
Bu soruyu atla
Soruları yanıtlayarak arama sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz.
İfadelerEmoticon