Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Yaş Ceviz Saklama tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- Ceviz içi
- Buzdolabı poşeti

Çoğu zaman cevizi saklamak sorun olur. Kabuğu ile saklasanız yer kaplar ayıklasanız bozulur. Kendimce bulduğum başarılı olduğum bir yöntemi sizlerle paylaşmak istedim.
Cevizleri ayıklayıp yağlı kağıt serdiğim fırın tepsisine koyup 15 dak 100 derecede fırında biraz kuruttum. Daha sonra robotta çekip tekrar 20 dak kadar fırınladım. 100 derecede pişmeden kurutuyor. Fırının içinde sıcağıyla soğuyana kadar bıraktım. Soğuyunca buzdolabı poşetine koydum derin dondurucuya kaldırdım. Merak etmeyin öyle kalıp gibi donmuyor istediğiniz kadar kullanabilirsiniz. Ceviz kabuğuyla iki yıl, kabuksuz buzdolabında iki ay kadar saklanabiliyor. Afiyet olsun.
İfadelerEmoticon