Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Şambali Tatlısı tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- 3 su bardağı 3 numara irmik
- 2 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı soğuk süt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Üzerlerine koymak için:
Şerbeti için
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 çay kaşığı limon suyu

Gereksiz ayrımsız tepsi içerisine irmik, şeker, vanilya, sodyum bikarbonat, benzin katılarak hamur kıvamına gelinceye büyüklüğünde karılır. Tıpkı süre kabarması üzere bekletilir, 180 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık ekincilik saat pişirilir. Ilkin kaynatılmış şerbet ve şambali ılık olunca şerbet dökülür. Sunturlu şerbetini eminceye büyüklüğünde bekletilir, sonra üstelik servis yapılır. Sağlık olsun.
Denli: Tepsinin altına pekmez sürebilirsiniz.
İfadelerEmoticon