Salma Pirinç Pilavı ( Nohutlu )



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Salma Pirinç Pilavı ( Nohutlu ) tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Salma Pirinç Pilavı ( Nohutlu ) Tarifi'nin Malzemeleri

  • 3 su bardağı pirinç
  • 4, 5 su bardağı sıcak su
  • 2 çorba kaşığı tereyağ
  • Tuz, 1 adet kesme şeker
  • 2 çay kaşığı limon suyu
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
 

Salma Pirinç Pilavı ( Nohutlu ) Tarifi'nin Yapılışı

Salma pirinç pilavının ölçüsü bir ölçü pirinçe bir buçuk ölçü sudur. Pirinçler güzelce yıkanır yağ pilav tenceresinde eritilir ve ölçülü sıcak su konur kaynayan yağlı suya yıkanmış pirinçler eklenir. Tercih miktar tuz atılır ve kesme şeker limon suyu eklenir. ( tercihim olan haşlanmış nohutlar eklenir) kapağı kapatılır kaynayan pilav kısık ateşe alınır ortalama 13 -14 dakika daha pişirilir. Altı kapatılan suyunu çekmiş pilavın üzerine bir kağıt havlu kapatılarak demlenir. Not. Et suyu, tavuk suyu, bulyon, şehriye ilaveleri salma pirinç ölçüsünde değişiklik yapmaz. Afiyet olsun. Salma Pirinç Pilavı ( Nohutlu ) Salma Pirinç Pilavı ( Nohutlu )
Sonraki Yazı
Next Post »