Portakallı İrmik Helvası



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Portakallı İrmik Helvası tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

250 ml. benzin 2,5 su bardağı su 250 gr. tozşeker 100 gr. sadeyağ 50 gr. çamfıstığı 250 gr. irmik 1 skor büyük kamet portakal (kabuğunun yarısı rendeli, diğer yarısı jülyen kesilmiş) Benzen, türap şekerin üçte biri ve suyu evire çevire karıştırın, hızlı ateşte feveran noktasma gelinceye kadar karıştırarak ısıtıp, ateşi kısın ve 4-5 dakika kaynatın. Isıtılmış tereyağına çamfıstıklarını ilave edin, karıştırarak çamfıstıklan sararmcaya kadar soteleyin. irmik ve rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyin, ciddi ateşte karıştırmaya bitmeme ederek irmiğin rengi hafif kahverengi oluncaya kadar kısaca 10 an soteleyin. Karıştırmaya bitmeme ederek yavaş yavaş hazırladığınız şurubu katm, kapağını kapatın, yavaş ateşte irmik şerbeti çekinceye kadar dinlendirin. Ateşten karşı, kalan şekerin yarısıını ilave edip harmanlayın, yer bir iki 5 zaman dinlendirip, mütezayit şekeri katıp, karıştınn. Portakal kabuklarıyla süsleyip, ılık servis yapın.
Sonraki Yazı
Next Post »