Pazılı Fırın Böreği



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Pazılı Fırın Böreği tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

3 su bardağı un 2 su bardağı süt 3 yemek kaşığı margarin 1 lezzetli kaşığı tuz 3 sayı haya 1 adet limon 1 yemek kaşığı köri 2 diş sarımsak 1 öz kaşığı karabiber 400 gr pazı 2 sayı ark soğan 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı hardal Krep hamuru amacıyla ayrı tıpkısı yerde 3 haya ile tuzu köpürene kadar çırpın. Sütü ekleyin, azar azar un katın ve boza kıvamına gelene kadar çırpın. Yanmaz tavanızı ocağınızın üstüne alın. Tavanızı 3 yemek kaşığı margarinin benzeri kısmıyla yağlayın. Yağınız kızdığında üzerine 1 kepçe krep hamuru dökün. Tavanızı sağa ve sola makul kaydırarak krep hamurunuzun tavanın tamamını kaplamasını sağlayın. Kreplerinizi önlü arkalı kızartın. Köri sosu için bir limonun suyunu sıkın. İçine köriyi, hardalı, dövülmüş sarımsağı, tuzu ve karabiberi katarak çırpın. Tıpkısı tavada 3 yemek kaşığı nakit yağ ile küp doğranmış soğanlarınızı karamelize olana kadar ağırbaşlı ateşte pişirin. Yıkanmış ve teferruatlı doğranmış pazıları katın ve faziletkâr ateşte suyu çekilene kadar pişirin. Kreplerinizi meydan tıpkısı zemine serin.içine pazılı çöz malzemeden kucak. Kenarlarını kapatıp pasta şeklinde sarın ve fırın tepsisine dizin. Üstüne köri sosu dökerek 200 dereceye ayarlanmış ve ilkin ısıtılmış fırında eğin pembeleşinceye kadar pişirin.
Sonraki Yazı
Next Post »