Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Mantarlı Tavuk Sote Tarifi tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- 1/2 kg mantar
- 1/2 kg tavuk eti (arzuya göre kırmızı et)
- 2 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- 6-7 adet sivri biber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Karabiber
- Pul biber
- Maydanoz (arzuya göre)
- Tuz
- Sıvı yağ
- Limon
- 150 gr kaşar peynir

Mantarları temizleyip doğruyoruz. Kararmaması için birkaç damla limon sıkıp fazla su salmaması için yüksek ateşte kavuruyoruz. Ardından yıkanıp doğranmış etleri ilave ediyoruz kavurmaya devam ediyoruz. Etler yumuşayınca yeteri kadar sıvı yağı salçayı sırasıyla soğan ve biberi de katıp en son domatesi ekleyip pişince ocaktan alıyoruz. Tuz ve baharatını ilave ettikten sonra dilerseniz bu şekilde servis edin veya ısıya dayanıklı fırın kaplarına döküp üzerine kaşar peynir rendeleyip fırına verin. Kaşarlar eriyip hafif pembeleştimi fırından alın.
İfadelerEmoticon