Lezzet Küpü Pastiçler



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Lezzet Küpü Pastiçler tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Lezzet Küpü Pastiçler Tarifi'nin Malzemeleri

HAMURU İÇİN;
  • 3 su bardağı un
  • Yarım çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
  • 1 paket ınstant maya
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 3 çorba kaşığı toz şeker
  • Bir fiske tuz
  • Yarım su bardağı ılık su
KAKAOLU KEK İÇİN;
  • 4 adet yumurta
  • 4 kahve fincanı un
  • 4 kahve fincanı toz şeker,
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • (isterseniz pasta tabanı kullanabilirsiniz)
İÇ HARCI İÇİN;
  • 1, 5 su bardağına yakın süt
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı ince çekilmiş fındık içi
  • 1 çay kaşığı tarçın
ÜZERİ İÇİN;
  • Yumurta sarısı
  • Susam
 

Lezzet Küpü Pastiçler Tarifi'nin Yapılışı

Evvel kekimizi hazırlayalım. Kabın içine yumurta ve şekeri koyarak şeker hastalığı eriyene kadar domuzuna çırpalım. Üzerine unu, kakaoyu, sodyum bikarbonat ve vanilyayı eleyerek ekleyelim. Evire Çevire çırptıktan sonra besili kağıt serdiğimiz mustatil fırın kabına alarak önceleri ısıtılmış 150 aşamalı fırında 20-25 dakika pişirelim. Pişen kekimizi soğumaya bırakalım. Koyu bir kabın içine unu, mayayı, şekeri ve tuzu koyarak karıştıralım. Ortasını havuz gibi açarak ılık sütü, hasım arttırma yazar yoğurmaya başlayalım. ılık suyu azar azar ekleyelim. Hamurumuz yoğunluk aldığında eklemeyi keselim. Suyun hepsini kullanmayabiliriz. Kıvama bakarak ılık su ekliyoruz. Hamurumuz kıvam aldığında üzerini albeni almayacak şekilde örterek 45 zaman mayalanmaya bırakıyoruz. Tığ bu arada çöz harcı hazırlayalım. Pişen ve soğuyan kekimizi ayrımsız kabın içine ufalayalım. Üzerine cılız üzümü, tarçını ve fındık içini ilaveten yavaş yavaş benzen dahası ile yoğuralım. Sütü çöz harcın kıvamına göre ekliyoruz. Iç harcımız hazır. Mayalanan hamuru iki koca parçaya bölelim. beher parçayı merdane yardımı ile mustatil biçimde açalım. Iç harcımızı birlikte ikiye ayırarak açtığımız hamurun üzerine adamakıllı harcı seçkin tarafına ati şekilde yayalım. Detaylı kenarından gato yaparak saralım. İstediğimiz genişlikte keserek semiz kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim.Diğer parçayı bile ayrımsız şekilde hazırladıktan sonradan üzerine husye sarısı sürüp süsen serptikten sonradan 30 dakika tepsi bile mayalandırarak önceleri ısıtılmış 170 kademeli fırında kızarana kadar pişirelim., afiyet olsun. Lezzet Küpü Pastiçler Lezzet Küpü Pastiçler
Sonraki Yazı
Next Post »