Kızarmış Bütün Elmalı Kek



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Kızarmış Bütün Elmalı Kek tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Kızarmış Bütün Elmalı Kek Tarifi'nin Malzemeleri

  • 250 gram un
  • 250 gram şeker
  • 1 yumurta
  • 150 gram tereyağ
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 3 kutu sıvı krema (1 kutu 250 gramdan toplamı 750 gram)
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 paket vanilyalı puding (toz)
  • 6 tane elma

Kızarmış Bütün Elmalı Kek Tarifi'nin Yapılışı

Un, şekerin yarısı, 1 husye, kabartma tozu, 150 gram sadeyağ iyice yoğurulup 30 an rahat etmek amacıyla buzdolabında bekletilir. Kek kalıbı yağlanır ve hamurumuz düz tıpkı şekilde kalıba yayılır, yanları fevk akla yatkın çekilir. Sair tarafta elmalar fena hâlde yıkanır, kabukları soyulur ve ortaları çıkarılır (saplar ve çekirdekler kesinkes çıkarılmalı). Hamurumuz konusunda hep şekilde dizilir. 2 kutu kremayı ocağa alıp kaynatırız, son kutu kremaya puding, şekerin değişik yarısı ve vanilya şekeri atılır domuzuna karıştırdıktan sonraları kaynayan kremaya eklenir ve pişirilir. Muhallebi kıvamına geldikten bilahare tek beklemeden elmaların üstüne dökülür. Önceleri 175 derecede ısıtılan fırının akıbet madun katına 70 zaman pişmek üzere verilir. Piştikten bilahare üstüne dilerseniz tarçın ve ufalanmış badem kırıkları atabilirsiniz. Keki kesmeden ilk banko 24 saat dinlendirin. Kızarmış Bütün Elmalı Kek Kızarmış Bütün Elmalı Kek
Sonraki Yazı
Next Post »