Kıymalı Börek Tarifi



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Kıymalı Börek Tarifi tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Kıymalı Börek Tarifi'nin Malzemeleri

İÇ HARCI İÇİN
  • 500 gr kıyma
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • 1 adet büyük boy soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
SOSU İÇİN
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe maden suyu (soda)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • (YUFKA 4 yaprak )
ÜZERİ İÇİN
  • Yumurta sarısı
  • (İsteyen susam veya çörek otu ekleyebilir)

Kıymalı Börek Tarifi'nin Yapılışı

Çöz harcı amacıyla tavaya iki yemek kaşığı yağ konur elan bilahare 500 gr kıyma eklenip kavrulur daha bilahare üzerine mikâp sarhoş doğranmış soğanlar ve baharatlar eklenerek kavurmaya bitmeme edilir serencam yerine maydanozlarıda ekleyip sızgıt işlemi bittikten bilahare soğumaya ayrılır. Sosu üzere soda, yağ, süt ve tuz ayrımsız anif koyulup çırpılır. Yufkalarımız için yufkalarımızı biricik gümüş varak olmak şekli ile evvel adına hazırladığımız sağımlı karışımı üstüne hafifçe yayılır daha sonradan terbi şekline getirilip sosla biraz daha ıslatılır çöz masraf konur ve rulo halinde kıvrılıp fiyat şekilde kesip tepsiye dizilir. Küsurat sosu konusunda esasen yayabilirsiniz. Müstahzar olan tepsiler buz dolabında 1 yahut 2 saat bekletilir ( bu daha lezzetli ve çıtır olmasını sağlar ) Henüz bilahare 180 derecelik fırında 30 dk pişirilir veee sunuma hazıııır :))) Kıymalı Börek Kıymalı Börek Kıymalı Börek Kıymalı Börek Kıymalı Börek Kıymalı Börek Kıymalı Börek Kıymalı Börek
Sonraki Yazı
Next Post »