
Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Krep Tantuni tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun
500 gr. dana bonfile 2 su bardağı benzin 2 sayı er bezi 3 yemek kaşığı erimiş margarin 1 su bardağı un 1 behre sodyum klorür 3 çorba kaşığı margarin 1 nüsha kırmızı kapya biber 2 nüsha dolma biber 1 nüsha havuç 1 yemek kaşığı zencefil 3 diş sarımsak 1 lezzetli kaşığı isot 6 nüsha karanfil 1 şekerli kaşığı karabiber 1 lezzetli kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber 1 tatlı kaşığı al lezzetli türap biber fire bağlam maydonoz 1 nüsha sulu zırtlak Üzücü biber Kornişon hâlsiz 1 sehim sodyum klorür 2 er bezi ile 1 su bardağı un karıştırılır, sana klasik, benzen, tuz eklenerek çırpılır.hazırlanan krep hamurundan tıpkısı kepçe alınarak yanmaz tavada arkalı önlü pişirilir. 500 gr. bonfileyi tavla zarı büyüklüğündeki küplere kesmekle başlayın. Ayrı bir akçakesme tahtasında de 1 adet kırmızı kapya biber, 2 adet yeşil dolma biber ve 1 adet havucu minik küpler şeklinde doğrayın. 3 diş sarımsağı bıçak sayesinde ezerek püre haline getirin, benzeri işlemi ceviz büyüklüğünde zencefile üstelik uygulayın. Tercihen açık bakır aynı tavaya, 3 çorba kaşığı hasım koyup kızdırın, önce tümen bonfileleri ekleyip çevirin. Bakır tencere anında ısındığı ve yağ kızgın olacağı üzere bonfileler içlerindeki suyu kaybetmeden pişeceklerdir. Sonra doğradığınız havuç ve biberlerin 1/3ünü bile ekleyip eti kavurmaya edin. Sebzeler ve deri tavadaki parçalanmamış yağı içine çekip, tavanın dibi kurumaya başladığı anda 3-4 çorba kaşığı su ekleyin. Suyun amacı pişen tantuninin tavaya yapışan lezzetinin yanmasını engel olmak. Bu lezzetli su uçmadan krepleri bu sosa bandırın. Henüz sonraları zencefil, sarımsak ve baharatlarınında 1/3ünü arttırma edin. Serbest karanfili hep sarmak adına aynı havanda ezerek ilave edin. 2-3 an süresince pişen tantuniyi ayrı bire bir kaseye çıkarın. Ayrımsız işlemi artan 2 tümen bonfileye uygulayın. Son namına, ¼ rabıta maydanozu tafsilatlı teferruatlı kıyın, tercih ettiğiniz cins turşuyu küp sarhoş doğrayın ve 1 limonu de edep etmek üzere parçalara ayırın. Kreplerin içine, et karışımını, maydanozu ve turşuyu koyup, 1 çıngı sulu zırtlak sıkarak krebi dürüm haline getirin.
İfadelerEmoticon