Kolay Dondurmalı İrmik Tatlısı



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Kolay Dondurmalı İrmik Tatlısı tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Kolay Dondurmalı İrmik Tatlısı Tarifi'nin Malzemeleri

  • Yarım kilo irmik
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 250 gr tereyağı/margarin
  • 200 gr dondurma

Kolay Dondurmalı İrmik Tatlısı Tarifi'nin Yapılışı

İki bardak şeker iki bardak süt ve bir bardak su ile tencereye alınır şeker eriyene kadar pişirilir. Şeker erdikten sonra kenara alınır. Tereyağı veya margarin eritilir ve üzerine irmik dökülür. 20 dk kısık ateşin orta seviyesinde sürekli karıştırılır. ( İrmiğin rengi koyulaşıncaya kadar karıştırılmalıdır. ) İrmik istenilen renge ulaştığında üzerine süt dökülür. Tencerenin kapağı kapatılarak birkaç dk beklenir. Daha sonra sürekli karıştırılarak irmiğin sütü çekmesi sağlanır. İstenen kıvama geldiğinde ocağın altı kapatılarak soğuması beklenir. Helva soğuduktan sonra istenen büyüklükte kaseye streç film çekilerek içerisine helvadan havuz oluşturulur ve içerisine dondurma konulur. Üzerine avuç içerisine helva alınarak kapak şekline getirilir ve kapatılır. Daha sonra servis tabağına ters çevrilerek servis edilir. ( Not : Tatlı kesinlikle buzdolabına konulmamalı ve yenilmeye yakın bir vakitte hazırlanmalı soğuduğunda tadı güzel olmuyor. ) Afiyet olsun. Kolay Dondurmalı İrmik Tatlısı Kolay Dondurmalı İrmik Tatlısı Kolay Dondurmalı İrmik Tatlısı Kolay Dondurmalı İrmik Tatlısı Kolay Dondurmalı İrmik Tatlısı Kolay Dondurmalı İrmik Tatlısı Kolay Dondurmalı İrmik Tatlısı Kolay Dondurmalı İrmik Tatlısı Kolay Dondurmalı İrmik Tatlısı Kolay Dondurmalı İrmik Tatlısı Kolay Dondurmalı İrmik Tatlısı Kolay Dondurmalı İrmik Tatlısı Kolay Dondurmalı İrmik Tatlısı
Sonraki Yazı
Next Post »