Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Karnıyarık Poğaça Tarifi tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- 1 su bardağı sut
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 su bardağı un
İç harcı için;
- Kırmızı biber
- Yeşil biber
- Peynir

Süt ile maya eritilir.Sıvı yağ, su, tuz ve un da ilave edilerek kulak yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamur bir kabarımlık dinlendirilir. Dinlenen ve Kabaran hamur bir kez daha kabarığı gidecek kadar yoğrulur (böyle yapmak hamurun ekşi olmasını engeller )sonra ceviz büyüklüğünde hamurdan parça alarak yuvarlak açılır.Yuvarlağın iki kenarından bıçakla kesilir .Hazırlanan iç yuvarlağın ortasına konur. Kesilen taraf için üzerinden geçirilerek diğer tarafa yapıştırılır. Diğer kesilen tarafta karşı tarafa yapıştırılır. Karnı yarık poğaça hazır. Hepsi tamamlanınca üzerine yumurta sürülerek çörek otu serpilir 180 derece fırına sürülür. Şimdiden afiyet olsun.
İfadelerEmoticon