Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Karnabaharın En Pratik Hali tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- 5-6 dal karnabahar
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1/3 çay bardağı su
- Tuz, kırmızı toz biber, karabiber, kimyon
Üzeri için;
- 1 çorba kasesi yoğurt
- Zeytinyağı
- Pul biber
- Nane

Karnabaharı bu şekilde yapmaya başladıktan sonra karnabaharın en çok tercih ettiğim hali oldu. Gerçekten çok pratik ve bir o kadar da lezzetli, ayrıca haşlanmadığı için vitamini de içinde kalıyor.
Öncelikle karnabaharı yıkayıp küçük küçük dallara ayırın, zeytinyağıyla birlikte tavaya alın. Altını iyice açın ve sık sık karıştırarak biraz kızarmalarını sağlayın, sonra rendelenmiş sarımsağı da ekleyerek biraz daha kavurun. Tuzunu, baharatları ve suyu da ekleyerek suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra servis tabağına alın, biraz ılınınca üzerine çırpılmış yoğurt ve yağda yakılmış pulbiberle naneyi de ekleyerek servis edin. Afiyet olsun:)
Not: Yoğurt dökmeden de tüketebilirsiniz, yoğurtsuz hali de çok nefis oluyor.
İfadelerEmoticon