Karamelize Edilmiş Brüksel Lahanası



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Karamelize Edilmiş Brüksel Lahanası tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Karamelize Edilmiş Brüksel Lahanası Tarifi'nin Malzemeleri

  • 500 gram brüksel lahanası (taze veya dondurulmuş)
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı su
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı bal
  • Bir tutam tuz
  • Karabiber

Karamelize Edilmiş Brüksel Lahanası Tarifi'nin Yapılışı

Lahanamızı öncelikli kaynar tuzlu suyun içinde kısık ateşte 10 dk pişiriyoruz. Süzüp soğuk suyun altına tutuyoruz ki rengini ve vitaminini korusun. Yanmaz tavaya tereyağını alıyoruz.Yavaş yavaş eriyen yağa şekeri ilave edip 1 dk kadar bekliyoruz.Ara ara karıştırmayı unutmayın. Lahana ve balı döküp güzelce bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz. Suyu ilave edip yaklaşık 2 dakika pişirdikten sonra servise sunuyoruz. Bilenler brüksel lahanasının biraz acı bir tadı olduğunu biliyordur. Karamelize edildiği zaman birbirini çok güzel dengeliyor. Kesinlikle tavsiye ediyorum. Yeni bir şeyler denemeyi sevenler ve yeni tatlar keşfetmeyi sevenler bu Tarife gelsinler:))
Sonraki Yazı
Next Post »