Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Kabak Döşemesi tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- 5-6 adet orta boy kabak
- 3 adet orta boy soğan
- 1 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı salça
- Dereotu
- Pul biber, karabiber, tuz

Kabaklarımızı yıkayıp temizledikten sonra her birini uzunlamasına fazla ince olmayacak şekilde dilimleyelim. Dilimleyip tuzladığımız kabakların yarısını kızgın sıvı yağda kızartalım ve bir kenara alalım. Ardından iç harcının yapımına geçelim. Yemeklik doğradığımız soğanları geniş bir tavada kavuralım. Daha sonra salçayı, baharatları tuzu ve dereotunu koyup karıştıralım. Dileyenler reyhan da ilave edebilir çok yakışıyor. Son olarak yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri de harcımıza katıp karıştıralım. Hemen ardından geniş bir kabımızın alt tabanına kızartmadığımız kabakları boşluk kalmayacak şekilde dizelim. Elinizdeki malzemeye göre bir ya da iki sıra dizebilirsiniz. Kabakların üzerine iç harcımızı yayalım. Ardından kızarttığımız kabaklarla da üst kısmını boşluk bırakmayacak şekilde dizip kapatalım. Yemeğimizin üst seviyesine fazla gelmeyecek şekilde sıcak suyumuzu dökelim. Kapağını kapatıp pişmeye bırakalım. Ara ara kontrol etmekte fayda var. Kabaklar henüz çiğ ise ve yemek suyunu çekmişse göz kararı su ilave edebilirsiniz. Yemeğimizin altını kapattıktan sonra dereotuyla süsleyebiliriz. Arzu edenler iç harcına kıyma da ilave edebilirler.
İfadelerEmoticon