Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize İç Hamurlu Yumuşak Poğaça tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- 1 su bardağı ılık süt
- yarım paket yaş maya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı çörek otu
- 2 yumurta + 1 yumurta akı
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 kalıp beyaz peynir
- 5 orta boy haşlanmış patates
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 dal taze maydanoz ya da evde yeşillik olarak ne varsa ben taze dereotu ve nane kulandim
- Aldığı kadar un
üstüne
- yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 yemek kaşığı çörek otu
bu tarif tam iki büyük fırın tepsiye göre

Yoğurma kabında benzen, cevher, sodyum bikarbonat ve şeker hastalığı eritilir, 10 dk üstü kapalı bırakılır. Yeşillikler kıyılır, un hariç haşlanmış patates ve kalın kafalı artan umum malzemeler mayalı karışıma arttırma edilir, elde ezerek karışıtırılır sonradan un usulca eklenir uçuk temel yoğrulur.
1 saat üstü mecbur sıcak yerde dinlendirilir.
Mayalanmış mahiyet isteğe göre iri parçalara bölünür, (ana biraz dolaşık olur) elimiz unlanır ve unlanmış tezgahın üstünde teferruatlı şeritler yapılır etrafina sarılır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
Haya sarısı ve benzin çırpılır poğaçaların üstüne sürülür, gato otu dökülür az saat daha bekletilir. Ilkin ısıtılmış fırında 200 adım kızarana kadar pişirilir.
Sağlık olsun.
İfadelerEmoticon