Haşhaşlı Islak Kurabiye



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Haşhaşlı Islak Kurabiye tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Haşhaşlı Islak Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 2 yumurta
  • 1 paket oda sıcaklığında margarin
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 kaşık kakao
  • 3, 5 – 4 su bardağı un
ŞERBET İÇİN;
  • 4 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker
  • 4-5 damla limon
BULAMAK İÇİN
  • Mavi haşhaş
SÜSLEMEK İÇİN
  • Çikolata sosu
  • Nar
  • Eğer isterseniz farklı meyvelerle süslemeler yapabilirsiniz.

Haşhaşlı Islak Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Her misafirime yaptığım ve çok güzel tepkiler aldığım şerbetli kurabiyem ☺☺☺ denemenizi tavsiye ederim ☺☺ İlk olarak şerbetimizi hazırlayalım. Su ve şekerimizi tencereye koyalım. Limonda damlattıktan sonra kaynamaya bırakalım. Kaynadıktan 13-15 dakika sonra ocağın altını kapatalım. Şerbetimiz hazır. Şimdi kurabiye hamurlarımızı yapalım. Yumurta ile oda sıcaklığındaki margarinimizi çırpalım. Ardından diğer malzemelerimizi de katalım. Yumuşak bir hamur elde edelim. Bir kabımıza mavi haşhaşı koyalım. YoĞurduğumuz hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde bezeler alalım ve yuvarlayarak haşhaşın içine koyup bulayalım. Tüm hamura aynı işlemi uygulayalım. 170 derece fırında pişirelim. Fırından çıkan kurabiyelerimizin ilk sıcağı gittikten sonra soğuyan şerbetimizi dökelim. Bu malzemelerden 35 adet HAŞHAŞLI ISLAK KURABİYE çıkıyor. Afiyet olsun ☺☺☺
Sonraki Yazı
Next Post »