Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Haşhaşlı Çörek Tarifi tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Hamuru için:
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 5 su bardağı un
- Aldığı kadar ılık su
İçi için:
- 250 gram haşhaş
- 1, 5 su bardağı sıvı yağ
Üzeri için:

Bir kaba maya, şeker ve biraz ılık su koyup mayayı eritin. Maya kabardıktan sonra içine tuz, sıvı yağ koyup iyice karıştırın. Unu ekleyip üzerine yavaş yavaş ılık su ilave edip kulak memesi kıvamında hamur elde edin. Hamuru 30 dk dinlendirin. Mayalanan hamuru 10 parçaya ayırıp beze yapın. Bezeleri lahmacun büyüklüğünde açın. Üzerine haşhaşı sürüp üst üste koyun. Ve hamuru kareler şeklinde kesin. Daha sonra kareleri şeritler halinde kesip elinizde bükün(resimdeki gibi). Tepsiye dizin ve yumurtayı üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
İfadelerEmoticon