Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Hamsi Tava tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- Hamsi
- Mısır unu
- Tuz
- Az miktar da isteye göre karabiber

Hamsilerimiz iyice temizlenip yıkanır ve süzülür ben sevdiğim için çok az kara biber kullanıyorum. Tuzu da katılıp mısır ununda iyice bunalır. Tavaya az miktarda yağ koyulur,hepsi aynı yöne dönük kuyrukları tavanın ortasında kalacak şekilde sık bir şekilde diziyorsunuz. Ve pişiriyorsunuz. Tavayı hafif sallayın. Eğer hamsiler oynarsa alt kısmı pişmiş oluyor. Biraz daha bekleyip iyice kızarsın. Sonra düz bir tava ile çevirme işlemi yapılıyor. Aynı işlemler tekrar ediyor. Afiyet olsun.
İfadelerEmoticon