Gaziantep Usulü Dolma (Anne Tarifi)



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Gaziantep Usulü Dolma (Anne Tarifi) tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Gaziantep Usulü Dolma (Anne Tarifi)'in Malzemeleri

  • 15 adet taze patlıcan
  • 10 adet taze yeşil biber
  • 10 adet domates
  • İsteğe bağlı sarmalık yaprak
İçi için;
  • 3 bardak pirinç
  • 3 orta boy soğan
  • 1 baş sarımsak ( yaklaşık 15 dış )
  • 3 kaşık salça ( evet doğru duydunuz :) )
  • 1 tatlı kaşığı nar ekşisi
  • 1 çay kaşığı sumak ekşisi ( sıvı olan )
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 2 yemek kaşığı pul biber
  • 250 gram yağlı kıyma
  • 1 su bardağı zeytin yağı
  • Tuz
  • Su

Gaziantep Usulü Dolma (Anne Tarifi)'in Yapılışı

Merhabalar Annemin mutfağından yaz dolması :) birkaç hafta sonra da kış dolması paylaşırım :) Arkadaşlar öncelikle domates, patlıcan ve biberi oyun. Soğan, sarımsak, oyduğumuz domateslerin içini küçük küçük doğrayın (ben süperşef ile çekiyorum). Biz annemle tepside yaptık ama siz derin bir kaba doğradığınız soğan, sarımsak ve domatesleri koyduktan sonra üzerine pirinç hariç içi için gerekli diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın. Son olarak pirinçi yıkayıp karıştırdığınız malzemelerin üzerine ekleyin. Şimdi sıra oyduğumuz dolmalık sebzeleri doldurmaya geldi. :) Arkadaşlar patlıcan biber ve domatesleri ağzına kadar doldurmuyoruz, üst kısmında biraz boşluk bırakıyoruz ki pirinçler şiştiğinde taşmasın. Tencereye Nasıl dizmeniz gerektiğine dair fotoğraf paylaşacağım. Umarım ağzınıza layık lezzetli bir dolma olur. Afiyet olsun. Fotoğrafların hepsini paylaşıyorum. Umarım adminlerimiz tamamını paylaşır :) Gaziantep Usulü Dolma (Anne Tarifi) Gaziantep Usulü Dolma (Anne Tarifi) Gaziantep Usulü Dolma (Anne Tarifi) Gaziantep Usulü Dolma (Anne Tarifi) Gaziantep Usulü Dolma (Anne Tarifi) Gaziantep Usulü Dolma (Anne Tarifi) Gaziantep Usulü Dolma (Anne Tarifi)
Sonraki Yazı
Next Post »