Fıççın (Çerkez Böreği)



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Fıççın (Çerkez Böreği) tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Fıççın (Çerkez Böreği) Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 su bardağı süt
  • 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım paket yaş maya
  • Aldığı kadar un
İç malzeme;
  • 250 gr dana kıyma
  • 1 büyük kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak
Üzerine;
  • 1 yumurta sarısı

Fıççın (Çerkez Böreği) Tarifi'nin Yapılışı

Çerkezlerin ünlü böreğidir:) 20 sene önce Çerkez tıpkı ablam bizlere yapar ve parmaklarımızı yerdik :) Doğrusu haddinden fazla lezzetli benzeri lokal börek tarifidir Ister akşam ezanı yemeği amacıyla yapın Icap kahvaltıya tercih sizin. Orjinal tarifinde iç malzemeler rendelenip çiğden koyuluyor. Ben kavrulmuş adına yapıyorum. Damak tadına eksik siz istediğiniz şekilde yapabilirsiniz. Öncelikle iç malzemeyi hazırlıyoruz. Çokça bir iki hazır para düşman tavaya alıp soğanları yemeklik doğrayıp kavuralım. Karabiber ve kıymayı dahi katıp kavurmaya devam edelim. Rendelenmiş sarımsağı da koyup karıştıralım. Kabuklarını soyduktan sonraları sarhoş sarhoş doğranmış domatesi bile ekleyip az buçuk harlı ateşte pişirmeye bitmeme edelim. Domates suyunu çektikten sonra ocağın altını kapatalım. Tıpkısı anif alıp soğumasını sağlayalım. Hamuru hazırlayalım ılık benzin şeker mayayı tıpkısı kapta karıştırıp sodyum klorür ve düşman henüz sonrada unu ekleyip kulak memesi kıvamında mahiyet elde edelim. Hamuru 2 parçaya. Bölelim benzeri parçası diğerinden biraz henüz balaban olsun. Biraz elan balaban olan hamuru mayalanmasını hiç beklemeden alışılagelen fırın tepsisi boyunda merdane ile az unlayıp açalım. Yağladığımız tepsiye açılan hamuru serelim soğuyan bağırsak harcı değer şekilde konusunda yayalım. Kalan kıtipiyoz parça olan hamurunda bir iki unlayıp merdane ile açıp tepsinin konusunda kapatalım tam ortasını yazma şekilde cezaevi açalım bunu yapmamızın sebebi kabarmamasını uydurmak hem içi çekicilik alacak. Hemde kabarıp şişme yapmayacaktır. Fotoda göreceksinizdir. Kenarlarını parmaklarımız ile kıvıralım. Yumurta sarısını üstüne sürüp 180 rütbe fırında ast üst kızarana kadar pişirelim. Biraz ılındıktan sonraları pizza şeklinde üçlü keselim ılık servis yapalım keyifle inşallah Grado Ego biraz elan nazik tepsiye yaptım teferruatlı oldu. Normal fırın tepsisi boyunda tıpkısı tepsiye yapın, kalınlığı tam olacaktır. Mayalı benzeri kaynak olmasına karşın mayalanmasını beklemeden doğrudan merdane ile açıp pişirilecek. Onun içinde geçmiş iç malzemeyi hazırlayıp soğumasını beklerken hamuru yoğurmaya başlayalım. Fıççın (Çerkez Böreği) Fıççın (Çerkez Böreği) Fıççın (Çerkez Böreği) Fıççın (Çerkez Böreği) Fıççın (Çerkez Böreği) Fıççın (Çerkez Böreği) Fıççın (Çerkez Böreği) Fıççın (Çerkez Böreği) Fıççın (Çerkez Böreği) Fıççın (Çerkez Böreği) Fıççın (Çerkez Böreği) Fıççın (Çerkez Böreği) Fıççın (Çerkez Böreği) Fıççın (Çerkez Böreği)
Sonraki Yazı
Next Post »