Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Ev Usulü İskender Tarifi tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- 500 gr dana eti
- 2 adet tırnak pide
- 150 gr tereyağ
- 6 7 yemek kaşığı salça
- Yoğurt
- 2 adet domates
- 5 6 adet biber
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 1 su bardağı sıcak su

Öncelikle etlerimizi dolaptan 2 3 saat önce çıkaralım tam çözülmeden yaprak yaprak doğrayalım ve tavanın içine tek sıra halinde yerleştirelim. Ben 3 adet tava kullandım. Kısık ateşte suyunu salıp tekrar çekmesini bekleyelim. Suyunu tekrar çektiğin de yarım çay bardağı kadar sıcak su ilave edelim. Etler pişerken ekmekleri küp küp doğrayıp az tereyağ da kızartalım. Servis tabaklarına resimdeki gibi yerleştirelim. üzerine tereyağlı ve salçalı sos hazırlayıp gezdirelim. Daha sonra etler eklediğimiz suyu çektiğinde tuz ve karabiberini ekleyelim. İsteğinize göre pişirdikten sonra etlerimizi ekmeklerin üzerine yerleştirelim. Etlerin üzerine de az biraz Salçalı sostan gezdirdikten sonra bol tereyağlı ve pul biberli sos hazırlayıp isteğe göre üzerine gezdirelim. Ve tabağımızın bir köşesine yoğurdumuzu koyalım. Daha sonra da közlediğimiz domates ve biberle süsleme yaparak servis yapalım. Afiyet olsun. :)
Sizce bu tarifin zorluk derecesi nedir?
Kaydet
Bu soruyu atla
Soruları yanıtlayarak arama sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz.

İfadelerEmoticon