Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Etimek Tatlısı tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Krema için:
- 4 bardak süt
- 2. 5 kaşık nişasta
- 2 kaşık un
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem santi
- 1 bardak süt (krem şantiyi çırpmak için)
- 5 kaşık şeker
Şerbeti için;
- 1. 5 bardak şeker
- 2 bardak su
- Birkaç damla limon

Bu ölçüler mustatil balaban borcam tepsi için. Bu tpsiye 17 dilim etimek sığıyor. Etimekeleri tepsiye dizelim, şerbeti ocağa koyalım. Kaynayınca sulu zırtlak sıkalım 5 dk kadar henüz kaynatalım. Ocaktan alınca şerbeti etimeklerin üstüne dökelim.
Krema için 4 boduç sütü, şekeri, un ve nişastayı tencereye alarak orta ateşte karıştırarak pişirelim. Ocaktan alınca vanilyayı dahi ekleyelim karıştıralım. Kremşantiyi çırpalım ve sunturlu soğuyan kremaya ekleyelim. Krema soğumadan kremşantiyi eklersek kremşanti erir. Bu karışımı mikserle güzel çırpalım. Ve etimekelerin üstüne dökelim. Kremşanti kremanın yavaş olmasını sağlıyor. İsterseniz fındık fıstık hindistan ceviziyle süsleyebilirsiniz. Sağlık olsun.
İfadelerEmoticon