Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Cin Biberli Ezme Turşu tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- Yarım kilo cin biberi
- 2 kilo domates
- 1 demet maydanoz
- 10 diş sarımsak
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 litre sirke
- 2-3 yemek kaşığı tuz

Cin biberlerini saplarından ayırıyoruz .Yıkayıp tencereye koyuyoruz.Üzerine sirkeyi ekleyip ocağa alıyoruz. Kaynamaya bırakıyoruz. Domateslerin kabuklarını soyup rondoda çekiyoruz ve bir leğene alıyoruz. Sarımsağı ve maydanozu da rondoda ister elde doğruyoruz domatesin üzerine ekliyoruz. Biberlerin rengi dönüp yumuşamaya başladığında sıvı yağı ekliyoruz. 1 dk yağla kaynatıp kevgir kaşık yardımıyla alıp bir tabağa koyuyoruz .Ilımasını bekliyoruz. .Ilıyan biberleri sosa ekleyip tuzunu ağız tadınıza göre ayarlıyoruz. Kavanozlara koyup serin yerde muhafaza ediyoruz. İstenildiği zaman yemeye başlanılabiliir.
İfadelerEmoticon