Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Çiğ Çıçırgan Reçeli tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- 1 ölçü çıçırgan (bende 550 gram)
- 2 ölçü şeker ya da bal (bende 1100 gram bal)
- Sterilize edilmiş kavanoz ve kapak

Çıçırgan (Vadi iğdesi, Kaltaban iğde) meyvelerini yıkayıp bez evet dahi kağıt havlusuna serpin ve 1 saat kurusun. Sonra bal veya şekerle birlikte blenderden geçirin. İsterseniz süzebilirsiniz. Ego süzmedim, çünkü kabukta ve çekirdekteki değerli yağlar ant geçtikçe reçele geçecekler. Hazırladığınız karışımı sterilize edilmiş kavanozlara paylaştırıp çabukça kapakla kısmık kapatın. Münasebetsiz çevirin ki kalan çekicilik ağız ağıza çıksın. 30 dakika sonra buzdolabına koyun ve hep kış bu şekilde saklayabilirsiniz.
Bu reçel temas çeşit içeceklere kullanılır, bereketli C vitamini deposu yerine gripe cebin çokça yarayışlı tamam. Unutulmaz çıçırganın tadı tatlılarınıza ekleyebilirsiniz, pankek, kreplerle çokça aromatik sos yerine yiyebilirsiniz.
Keyif olsun :)
İfadelerEmoticon