Beşamel Soslu Tavuklu Kase Böreği



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Beşamel Soslu Tavuklu Kase Böreği tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Beşamel Soslu Tavuklu  Kase Böreği Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1 adet yufka
  • 2 adet tavuk göğsü
  • Yarım kavanoz garnitür
  • 1 kase konserve mısır
  • Kasar
  • Kase
Beşamel sos için
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1. 5 yemek kaşığı un
  • 1. 5 su bardağı süt
  • Karabiber
  • Tuz

Beşamel Soslu Tavuklu  Kase Böreği Tarifi'nin Yapılışı

Aslında çok kolay ve doyurucu bir yemek yanına mis gibi çorba ile günü kurtarır bakmayın siz uzun yazdığına 1 kere yapınca pratik olduğunu göreceksiniz :) Tavuklarımızı doğruyoruz .Tabanıza sıvı yağ ve margarin koyup güzelce kavuruyoruz .Sonra içine mısır ve garnitürünü atıp tuz karabiber pul biber atıp 10 dk daha kavurup altını kapatıyoruz. 1 adet yufkayı açıyoruz yağlıyoruz ve 4 e kesiyoruz.2 tane yufkayı üst üste koyuyoruz .Birinin sivri ucu diğerinin geniş kısmına gelecek şekilde yani ters düz şeklinde sonra kasenin içine kestiğimiz yufkamızı oturtuyoruz .İçine tavuklu harç tan ve kasar rendesi koyup dışta kalan sarkan kısımlarını içine alıp kaseye ters çevirip yağlı tepsimize diziyoruz .Bohçalarımız hazır sıra üstlerine beşamel sos dökmede tavaya yağımızı ve unumuzu koyup kokusu çıkana kadar kavuruyoruz .Kokusu çıktıktan sonra üstüne sütü koyup hızlıca çırpıyoruz .Topak kalmaması için içine karabiber tuz atıyoruz sosumuz hazır hazırlanıp sosumuzu bohçalarımızın üstüne döküyoruz ve 180 derecede kızarana kadar pişiriyoruz .Piştikten sonra yüzüne kasar rendesi koyup fırının sıcaklığında eritebiliriz .Ben büyük kase ile doyurucu olsun diye 2 tane yaptım siz küçük kase ile yapabilirsiniz afiyet olsun. Beşamel Soslu Tavuklu  Kase Böreği Beşamel Soslu Tavuklu  Kase Böreği
Sonraki Yazı
Next Post »