Balkabaklı Pirinç Lapası



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Balkabaklı Pirinç Lapası tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Balkabaklı Pirinç Lapası Tarifi'nin Malzemeleri

  • 300-350 gram balkabağı (soyulmuş)
  • 200 ml sıcak su
  • 100 ml pirinç
  • 200 ml süt
  • bir çimdik tuz
  • 3 çorba kaşığı şeker
Servis etmek için:
  • sıvı bal
  • tereyağı

Balkabaklı Pirinç Lapası Tarifi'nin Yapılışı

Balkabağı mikâp küp doğrayın ve beş altı miktar suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşladıktan sonra çatalla ezin, kim siftinlik parçalar kalsın. Yıkanmış düğü, 200 ml akarsu ve 200 ml süt tencereye aktarın. Tuz atın ve sakil ateşte düğü yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinç amade olunca şeker ve balkabağını ekleyip karıştırın. Ego şeker koymadım, sonra servis ederken bal döktüm. Ayn ayn olunca ateşi kapatın ve kapağın altında 10 an dinlendirin. Servis kaselerine paylaştırıp her birine yoz zerre sadeyağ kucak. O çabucacık erimeye başlar ve kırnak benzeri dilsiz verir. Üstüne bal dökebilirsiniz. Ego balkabağı çekirdekleriyle süsledim. Hafif ve besleyen kahvaltı hazır! Esenlik olsun! Balkabaklı Pirinç Lapası Balkabaklı Pirinç Lapası Balkabaklı Pirinç Lapası
Sonraki Yazı
Next Post »