Aşure



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Aşure tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Aşure Tarifi'nin Malzemeleri

  • 2 su bardağı aşurelik buğday
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 1 su bardağı nohut
  • 2 yemek kaşığı kaşığı pirinç
  • 6 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı karanfil
  • 1 adet kabuk tarçın
  • 400 gram kuru kayısı
  • 150 gram kuru incir
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • Yarım kahve fincanı gül suyu
  • 2 çay bardağı süt
ÜZERİ İÇİN;
  • Toz Tarçın
  • Çekilmiş Ceviz
  • Fındık
  • Çekilmiş antep fıstığı
  • Kuş üzümü
  • Susam
  • Nar

Aşure Tarifi'nin Yapılışı

Nohut, Fasulye ve Buğday ayrı kaplarda akşamdan ıslatılır. Ertesi gün, tüm bakliyatlar, suları süzülüp ayrı tencerelerde haşlanır. ( Nohut ve fasulyeyi ayrı ayrı 15 ’er dk. Düdüklü tencerede haşladım. ) Pirinç ise iyice yıkandıktan sonra 5 dk kadar haşlanır. Buğday, aşurenin pişeceği tencereye alınır, üzerini geçecek kadar su eklenir ve haşlamaya bırakılır. Kuru meyveler dilediğiniz gibi doğranıp, yine birbirine karıştırmadan birer taşım haşlanır. Haşlanan tüm bakliyatlar ve Kuru meyveler süzülüp bekletilir. 1 tatlı kaşığı karanfil, 1 adet kabuk tarcın 1 çay bardağı su ile cezvede iyice kaynatılır. Buğday yeterince haşlandıktan sonra, sırasıyla bakliyatlar üzerine eklenir, ardından da kuru meyveler eklenir. Kaynamış karanfil suyu, tel süzgeçten geçirilerek eklenir. Üzerine 2 çay bardağı süt ilave edilir. Tüm malzemelerimiz tencereye girdikten sonra, şekeri ilave edebiliriz. Ben bu ölçülerle 6 su bardağı kullandım. Damak zevkinize göre değiştirebilirsiniz. Son olarak gül suyumuzu ekleyip bir kaç dk. Daha kaynatıyoruz. Aşuremiz pişti, 5 dk kadar dinlendirip, servis kaselerine alabiliriz. Üzerleri hafif kabuklanınca dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirisiniz. Afiyet olsun ;) Sizce bu tarifin zorluk derecesi nedir?
  • Kolay
  • Orta
  • Zor
Kaydet Bu soruyu atla Soruları yanıtlayarak arama sonuçlarımızın iyileştirilmesine katkıda bulunabilirsiniz. AşureAşure Aşure
Sonraki Yazı
Next Post »