Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Yeşil Mercimek Köftesi Tarifi tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- 2 su bardağı yeşil mercimek
- 3, 5 su bardağı su
- 1 adet patates
- 3. 5 su bardağı köftelik bulgur(kişi sayısına göre arttırabilirsiniz)
- 4 adet soğan
- 1, 5 çay bardağı sıvı yağ
- 1, 5 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet limon
- Maydanoz
- Dereotu
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Toz acı biber(isteğe bağlı)
GARNİTÜR OLARAK
- Soğan salatası
- Kırmızı lahana
- Marul
- Salatalık
- Domates

Evvel adına yeşil mercimek yıkanır .İçerisine kumpir soyulup sarhoş mikâp doğranır.Üzerine 3, 5 su bardağı su eklenir ve düdüklü tencerede 15 dk haşlanmaya bırakılır .Diğer taraftan soğanlar soyularak benzeri tavaya tafsilatlı ayrıntılı doğranır. İçine likit yağ koyularak pembeleşene dek kavrulur .Kavrulan soğanın içine biber salçası ve domates salçası üstelik eklenip karıştırılır baharatları de atılıp ocağın şeş kapatılır. Haşlanan mercimekler düdüklünün havası alınarak aynı kaba alınan köftelik bulgurun üstüne dökülür ( hepsini çabucak dökmeyin bulgurdan bulgura fark oluyor ihtimal fazla şişmeye agâh .Bulgurunuz kontrollü adına dökünüz) ve 10 dk ağzı kapatılarak bekletilir. 10 dk bekletilen bulgura kavrulan soğan dökülerek yoğurulur( çabucak elinizi daldırmayın yanabilirsiniz :) )iyice yoğurulan köfteye 2 nüsha sulu zırtlak çekinerek maydanoz ve dereotuda arttırma edilerek belli belirsiz karıştırılır ve sıkılarak servis yapılır. KEYIF OLSUN.
İfadelerEmoticon