Sebzeli Kuzu Kavurma

MALZEMELER Eksik kg kuzu hitit 4 adet bayağı kumpir 2 nüsha havuç 3 nüsha itidalli boy soğan 2 çorba kaşığı tereyağ 1 çorba kaşığı salça Natamam demet maydanoz Sodyum Klorür, Karabiber, kekik 2 akarsu bardağı hamam akarsu YAPILIŞ TARİFİ Kuzu etlerini yıkayıp tencereye cebin. Suyunu çekinceye büyüklüğünde kavurun. Üzerine 2 çorba kaşığı tereyağını ekleyin. Soğanları incecik kıyıp ekleyin. 5 an henüz kavurun, 1 çorba kaşığı salçayı ekleyin. Bütün sebzeleri küçükçe doğrayıp etlere arttırma edin. 3-4 an daha kavurun. Kaynamış suyu ekleyin. Tuzu ve baharatı katın. Kalık saat pişirin. Ocaktan almadan ilk üzerine mufassal kıyılmış maydanoz serpin. Haşlanmış patatesle servis yapın.
Sonraki Yazı
Next Post »