
MALZEMELER
Eksik kg kuzu hitit
4 adet bayağı kumpir
2 nüsha havuç
3 nüsha itidalli boy soğan
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı salça
Natamam demet maydanoz
Sodyum Klorür, Karabiber, kekik
2 akarsu bardağı hamam akarsu
YAPILIŞ TARİFİ
Kuzu etlerini yıkayıp tencereye cebin. Suyunu çekinceye büyüklüğünde kavurun. Üzerine 2 çorba kaşığı tereyağını ekleyin. Soğanları incecik kıyıp ekleyin. 5 an henüz kavurun, 1 çorba kaşığı salçayı ekleyin.
Bütün sebzeleri küçükçe doğrayıp etlere arttırma edin. 3-4 an daha kavurun. Kaynamış suyu ekleyin. Tuzu ve baharatı katın. Kalık saat pişirin. Ocaktan almadan ilk üzerine mufassal kıyılmış maydanoz serpin. Haşlanmış patatesle servis yapın.
İfadelerEmoticon