Rulo Börek Tarifi

Rulo Börek Tarifi'nin Malzemeleri

  • 6 adet yufka
  • 200 gr margarin veya tereyağ
  • 1 çay bardağı su
İçi için:
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Peynir
  • Maydanoz
  • Kırmızı toz biber
Üzeri için:
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • Susam

Rulo Börek Tarifi'nin Yapılışı

Soğanı 2 yemek kaşığı sıvı yağda pembeleşene büyüklüğünde kavrulur. Peynir, türap biber ve maydanoz eklenir. Margarin eritilir. 1çay bardağı akarsu ile karıştırılır. Yufkalardan biri yayılır. Ayrımsız fırça ile bu yağdan seçme tarafına sürülür. İkinci güçsüz üstüne konur tıpkı şekilde yağ sürülerek önce 4 ’e sonradan temas kıvılcım üçe bölünür. Elde ettiğimiz üçgen parçanın seçme birine peynirli içinden koyarak gato halinde sararız. Şayet işiniz aceleyse itici akarsu meşgul bire bir sert batırıp çıkarıp hafif suyunu elimizle sıkıp tepsiye dizeriz. Yada börekleri sarıp dondurucuda saklayıp pişireceğimiz devir çıkarıp hafif buzu çözülünce bir şekilde suya batırıp çıkarıp yağlanmış yada yağıt yayılmış tepsiye dizerek üzerine yumurta ve hazır para yağ karıştırılarak sürülür. Süsen atılır. 190° fırında kızarana büyüklüğünde pişirilir. Sonradan servis yapılır. Sağlık olsun:) Rulo Börek Rulo Börek Rulo Börek Rulo Börek Rulo Börek Rulo Börek Rulo Börek Rulo Börek Rulo Börek Rulo Börek Rulo Börek Rulo Börek
Sonraki Yazı
Next Post »