Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Profiterol tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Hamuru için:
- 2 su bardağı su
- Yarım paket margarin
- 1 çay kaşığının yarısı kadar tuz
- 3 çay kaşığı şeker
- 2 su bardağı +2 yemek kaşığı un
- 4 yumurta
Kreması için:
- 5 su bardağı süt
- 6 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Üzeri için:
- Marketlerde satılan çikolata sosu

Tencereye suyu, margarini, tuzu, şekeri arttırma yazar ocağa koyalım. Bu kokteyl kaynayınca 2 su bardağı +2 yemek kaşığı unu birdenbire hızlı bire bir şekilde dökün (püf noktası budur ). 1 -2 dakika unla beraber kaynak kıvamına gelene büyüklüğünde karıştırıp soğumaya bırakın.
Bu köken evire çevire soğuduktan sonradan (ısıdam olursa yumurtalar içerisinde hafif pişme kıvamına gelebilir bu yüzden hamuru soğutup yumurtaları kıracağız ) 1 yumurtayı kırıp evire çevire çırpıyoruz hamuru. 1 yumurtayı hamura yedirdikten sonradan başka yumurtayı kırıp gene ayni şekilde çırpıyoruz hamuru (elinizle dahi yoğurabilirsiniz. ) 4 yumurtayı bu şekilde uyguluyoruz. ( yumurtaları yegâne bir tane delmek şanlı )
yağlanmış tepsiye bu hamurumuzdan isteğe ilişkin büyüklüklerde toplar yapıp diziyoruz. (bu topları kaşık sayesinde yapabilirsiniz yada krema torbasından bile yardım alarak yapabilirsiniz.)
Önceleri ısıtılmış 180 derecelik fırında kısaca 25 dk pişiriyoruz.
Fırında hamurlar pişerken krema malzemelerini bire bir tencereye koyup koyulaşana kadar karıştırıyoruz. Kremamızı da soğutmaya bırakıyoruz.
Pişen hamurlarına ağzını bıçak yardımı ile kesip içerisine soğumuş kremamızı yerleştirip üzerine de çikolata sosu döküp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
İfadelerEmoticon