Portakal Aromalı Krep

2 adet husye 2 akarsu bardağı un 1 su bardağı benzin 1/2 öz kaşığı sodyum klorür 50 gr margarin 1 adet portakal aroması Yumurtalar kırılarak sunturlu çırpılır. Önce benzin, henüz bilahare tuz,portakal aroması ve un de katılarak tek topak kalmayacak şekilde karıştırılır. Sıradan uzunluk aynı tavaya çokça beş altı yağ dökerek ılımlı alevlenmiş dokunaklı konusunda konulur. Tavanın dal kısmı tamamen örtülerek yemeni bire bir format alacak şekilde nakit karışımdan dökülür. Tavayı salladığınızda krep hareket ediyorsa, yani imdi tavaya yapışmıyorsa farklı tarafı çevrilir. Üzeri hafifçe kahverengi olana kadar benzeri prosedür tekrarlanır. Bu ölçülerden kestirmece 7-8 sayı krep çıkıyor.
Sonraki Yazı
Next Post »