Labneli Domates Çorbası

http://hamaratabla.com 1/2 nüsha pınar labne 5 skor domates 3 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı un 1 sehim tuz Cılız nane kaşar 1 yemek kaşığı margarin Domateslerin kabuğu soyulduktan bilahare yatay ortasından keserek çekirdekleri kesilir. Bu işlemi yaparken domates sularını kesinlikle domatesi yıkayarak çekirdeklerini çıkartmayın. Zira hakeza yaparsanız domatesin bütün aroması gitmiş olur. Elan sonradan çekirdekleri çıkartılmış domatesler bir tencereye konulduktan sonraları üstüne 1 litre içmece suyu ilave edilir ve kaynamaya bırakılır. Domatesler yumuşamaya başlayınca üzerine salça ilave edilir ve güzelce karıştırılarak haddinden fazla neredeyse kaynatılır ve ocaktan alınır. Bilahare konusunda un ilave edilir ve aş damı robotu ile evire çevire karıştırılır. Muamele böylelikle ufakcık de tomak kalmamasına dikkat edilir. Sonra gine ağır sıklet ateşte kaynamaya bırakılır. İçine ayrımsız sehim zayıf nane ve yeterince sodyum klorür atılır. Kaynamaya bitmeme fail çorbamızın içine 1/2 paket Bulak Labne atılır ve evire çevire çorbaya yedirtilir. Bulak Labne kremamsı ve balkı benzeri hoş koku katacaktır. Çorbamızın kıvamı eğer çokça koyu olduysa az buçuk hamam akarsu arttırma edebilirsiniz. Çorba tabaklarına aldığınız çorbamızın üstüne istediğiniz kadar rendeli Pınar kaşar koyabilirsiniz.
Sonraki Yazı
Next Post »