Kıymalı Pilav

MALZEMELER 2 su bardağı pirinç, 250 gram kıyma, 5 diş sarımsak, benzeri itidalli destan kuru soğan, 3 çıngı yeşil biber, 1 adet domates, 4-5 nüsha mantar, karabiber, kimyon, nane, tuz, 3 boduç su HAZIRLANIŞI pirinç ayıklanıp yıkanır.yeşil biberler bölüt bölüt doğranır, domatesin kabuğu soyulup sarhoş mikâp doğranır,sarımsaklar minik doğranır,mantarlar doğranır. Tencereye yağ konur ve eriyince kıyma suyunu bırakıp çekene kadar pişirilir sonradan doğranmış soğanlar ve mantar hastalığı az buçuk pişirildikten bilahare yeşil biber birlikte eklenir ve pembeleşinceye büyüklüğünde pişirilir.kıyma ile soğan aynı anda kavrulursa köpürecektir ve mebzul kavrulmayacaktır. düğü eklenip malzemeyle birlikte kavrulur.bu arada domatesler de eklenip gelişigüzel bire bir müddet çevrilir. Baharatları ve akarsu arttırma ederek aheste ateşte suyunu çekene büyüklüğünde pişirilir. Dinlendirildikten sonraları servis yapılır. ML® Kıymalı Pilav amacıyla tıklayın
Sonraki Yazı
Next Post »