
MALZEMELER
500 gr 3 nolu çubuk makarna
14 bardak su
1 aşındırmak kaşığı tuz
½ kıraathane fincanı nebati yağ
Üstü amacıyla: 250 gr kucak yahut dana kıyma
1 mutedil boy soğan
3 aşındırmak kaşığı margarin
1 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
4 er bezi
½ lt(2 çamçak) süt
YAPILIŞ TARİFİ
Makarnayı haşlayıp süzün. 2 kaşık eritilmiş yağla karıştırın. Sodyum Klorür ve karabiber serpin.
Soğanı doğrayın, küsurat 1 kaşık yağla 3 dakika börttürün. Kıyma, tuz karabiber kucak. Arada karıştırarak 10 dakika pişirin.
Peynirli makarnada olduğu kabil, makarnaların yarısını yağlanmış tepsiye boşaltın. Arasına kıymalı içi iz. Kalan makarnayı boşaltın. Konusunda rendeli peynir serpin. Yumurtalı, sağmal karışımı dökün.
Sıcak fırında üstü kızarana büyüklüğünde pişirin.
İfadelerEmoticon