Krep Çanağında Beyaz Top

Parafin bütünüyle için: 2 akarsu bardagı benzen 125 gr margarin 1 paket vanilya 1 akarsu bardagı un 1 su bardagı seker 250 gr hindistancevizi 2 nüsha muz Krep hamuru amacıyla: 2,5 akarsu bardagı süt 1 adet testis 5 kemirmek kasıgı un 1 cay kasıgı tuz 2 tatlı kasıgı margarin Parafin bütünüyle için un ve yağ sunturlu kavrulur. Sırasıyla benzen, vanilya ve şeker hastalığı eklenip muhallebi kıvamına getirilir. Muhallebiyi tıpkısı şeb dolapta beklettikten sonraları sertleşmiş olacak. Koz büyüklüğünde bire bir çıngı alıp içerisine tıpkısı şerha muz koyup kapatılıp yuvarlanır. Hindistancevizine bulanarak benzeri tabaga alın. Krep üzere süt, husye, un ve tuz benzeri kapta hatasız oluncaya çatışma karistirilir. Teflon bire bir tava benzeri şekerli kasıgı margarin ile yaglandiktan sonraları krep hamurundan 1,5 kepce dökülür ve iki tarafı dahi kızartılır. Ayni islemi 2 posta tekrarlarınır.Krepler hazırlandıktan sonra sandal biciminde yuvarlanir ortalarina hazirladigimiz beyaz zehir toplari ekleriz ve servis yapilir.
Sonraki Yazı
Next Post »