Kremalı Tavuk Sote

Kremalı Tavuk Sote Tarifi'nin Malzemeleri

  • Yarım kg tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 2 domates
  • 2 yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Sıvı Krema

Kremalı Tavuk Sote Tarifi'nin Yapılışı

Tavuklar mikâp sarhoş doğranır. Tencereye 2 aşındırmak kaşığı likit yağ ve tavuklar alınarak tencerenin ağzı kapatılarak ölçülü ateşte tavuklar suyunu salıp beyazlaşıncaya büyüklüğünde kavrulur. Bu sırada domatesler, biberler, soğan ve sarımsaklar doğranarak az buçuk kavrulan tavukların içine baharatlar ve kusurlu su bardağı akarsu arttırma edilerek eklenir, karıştırılıp pişmeye bırakılır. Itidalli ateşte açıklık mesafe karıştırarak tavuklar pişince natamam paketten henüz beş altı krema tavukların içine konur ve karıştırılır. 5 an elan piştikten sonraları ocaktan alınıp servis edilir. Denli:Salçam tuzlu olduğu için arttırma sodyum klorür koymadım siz damak zevkinize göre ekleyebilirsiniz. Keyif Olsun.
Sonraki Yazı
Next Post »