
16 baklavalık yalın kat
2 akarsu bardağı eritilmiş tereyağı
2 akarsu bardağı dövülmüş fındık evet de koz
Şerbeti amacıyla:
8 su bardağı türap şeşer
5 su bardağı su
Baklavalık yufkayı dibi tereyağlı tepsiye tek koyarak üstüne eritilmiş sadeyağ serpip eksantrik ayrımsız yalın kat örtünüz. Sonunda yağ serpe serpe biraz intaç yaptktan bilahare, üstüne dövülmüş fındık evet birlikte koz döşeyiniz ve üstüne öncelikler kabil on çerden çöpten yayınız. Baklava baklava kesiniz. Üstüne kızdırılmış sadeyağ gezdirip fırına sürünüz. Şekeri su ile kestirip ısıdam tutunuz, baklava pişince fırından çıkarıp pir soğutunuz. Şekeri yunak ısıdam haşlayınız. Konusunda tepsi kapayarak az saat bırakınız.
İfadelerEmoticon