Kaşarlı Karnıyarık Tarifi



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Kaşarlı Karnıyarık Tarifi tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Kaşarlı Karnıyarık Tarifi'nin Malzemeleri

  • 8 adet patlıcan
  • Kızartmak için sıvı yağ
İç malzemesi için ;
  • 300 gr kuşbaşı (kuzu eti)
  • sıvı yağ
  • 2 tane domates
  • 2 tane soğan
  • 7-8 adet sivribiber
  • 2 diş sarımsak
  • Karabiber, tuz, pulbiber
  • 1 buçuk yemek kaşığı salça
Üzeri için;
  • Kaşar peyniri

Kaşarlı Karnıyarık Tarifi'nin Yapılışı

Patlıcanlarımızı kızartıyoruz. Kağıt silgi konusunda alıyoruz aşkın yağını çekmesi için. Kuşbaşı hitit bıçakla adamakıllı ufaltıyoruz kıyma kabilinden olacak şekilde. Tavamıza biraz sıvı yağımızı ekliyoruz. Tafsilatlı uzun kestiğimiz ark soğanımızı kavuruyoruz. Etimizi ilave ediyoruz. Kavrulunca biberi ve mikâp mikâp kestiğimiz domateslerimizi birlikte ilave ediyoruz. Baharatlarımızı ilave ediyoruz ve 1 bardak akarsu ekliyoruz. Biraz suyunu çekince ocağın altını kapatıyoruz. Kızarttığımız patlıcanların ölçülü göbeklerini oyuyoruz. İçine yapmış olduğumuz harcı ilave ediyoruz bastırarak. 1 yemek kaşığı salça sulandırıp konusunda döküyoruz. 140 ° 150° fırında 15 zaman kadar pişirip en son kaşar peynirini yerleştiriyoruz. Sağlık olsun. Kaşarlı Karnıyarık Kaşarlı Karnıyarık Kaşarlı Karnıyarık
Sonraki Yazı
Next Post »