Karışık Kuru Dolma Baharatlı Acı Sevenlere Maraş Usulü



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Karışık Kuru Dolma Baharatlı Acı Sevenlere Maraş Usulü tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Karışık Kuru Dolma  Baharatlı Acı Sevenlere Maraş Usulü Tarifi'nin Malzemeleri

  • 1, 5 su bardağı pirinç
  • 1 fincan bulgur
  • 2 küçük domates
  • 1 büyük kuru soğan
  • 2 yeşil biber
  • Varsa yaş nane yoksa bol kuru nane
  • Pul biber (acı sevenler çok koyabilir)
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 8- 10 tane kuru kabak
  • 5-6 tane kuru biber
  • 6-8 tane kuru patlıcan
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Nar ekşisi
  • Limon tuzu
  • 1 büyük baş sarımsak
  • Yeteri kadar zeytinyağı
  • Tuz
Not : kuru sebzeler bir gün önceden ıslatılır .Hafif ocakta kaynatılır .Yumuşayana kadar patlıcan daha uzun kaynatılması gerekiyor.Daha geç yumuşuyor çünkü

Karışık Kuru Dolma  Baharatlı Acı Sevenlere Maraş Usulü Tarifi'nin Yapılışı

Soğan, domatesler, yeşil biberler, yeşil nane amiyane sıradan doğranır .Baharatlar ve salçayla pir karıştırılır. Sarımsaklar ezilir ve pirinçle hep malzemeler karıştırılır .Nar ekşisi ve beş altı miktarda sitrik asit zeytinyağı üstelik eklenir. Iyice karıştık dan sonra tadına bakın acısını ekşisini damak tadınıza bakarak arttırın. Ben bol kederli ekşili yaptım. Antrparantez nanesi de bereketli olunca çokça kılıklı oluyor. Kurulara hazırlanan iç harcı doldurulur .Yaklaşık 2/3 doldurursan doldurulmuş ve içli peki. düdüklü tencere dizilir ve yeteri büyüklüğünde kaynamış akarsu konur. Extradan bu dolmanın suyuna üç yemek kaşığı zeytin yağ nar ekşisi yada limon tuzu benzeri çay kaşığı birlikte pul biber da konur. Düdüklü kapatılır ve süresi ayarlanır. Benim düdüklü tencere tencerem 15 dk üstelik pişiriyor. Dolmamız pişince servise hazır .Afiyet olsun :)
Sonraki Yazı
Next Post »