Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Karamel Soslu Fındıklı Kek tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

- 4 yumurta
- 1. 5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağından 1 parmak eksik süt
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- Vanilya
- Kabartma tozu
Karamel sos için;
- 1 su bardağı şeker
- 200 ml çiğ krema
- 1 su bardağı fındık
Krema için;
- 1 paket kakaolu pasta kreması
- Süt

Öncelikle yumurtaları tıpkısı anif kırıyoruz. Miskseri çalıştırıyoruz ve yumurtaları çırpmaya başlıyoruz. Şekeri yavaş yavaş ekliyoruz .Mikser çalışırken. Bu yumurtanın bundan sonra kabarmasını sağlayacak. Bilcümle kek tarifleriniz da bu tekniği kullanabilirsiniz farkı göreceksiniz. Neyse ben bitmeme edeyim. Unu eliyoruz .Güzelce kakaoyu de tavsiyem önce iki kaşık kucak kıvamına bakın çünkü ara sıra markaların kakaoları henüz kaba oluyor kakao ve una kabartma tozu ve vanilyalı birlikte ekliyoruz. Elan sonradan çırpılmış olan yumurtalara benzin ve düşman ekleyip karıştırıyoruz. Elan sonra un karışımını ekliyoruz ve iyicene karıştırıyoruz. Bu esna bile kıvamına bakıp kakao ve un ekleyebilirsiniz. Normal bile keklerimi bütün elan irinlenmiş yaparım hoppa olması üzere ama bu az buçuk alışılagelen yoğunluk da olursa dolgunca oluyor. Keseceğimiz amacıyla hoppa olurda inhilal ihtimali erdemli. Semirtilmiş kağıdımıza öncesin dahi margarin sürüyoruz ki çıkarması daha görgüsüz olsun. Semirtilmiş kağıdı teferruatlı borsama koyuyoruz ve kek karışımımızı döküyoruz 170-180 adım birlikte pişiriyoruz. Fırından çıkartınca iyicene soğumasını bekliyoruz. Semirtilmiş kağıttan çıkartıyoruz yazma kesme kalıbıyla 15 nüsha kesiyoruz. Gelişigüzel kestiğimiz parçayı dahi ortadan ikiye kesiyoruz. Kakaolu kremayı üzerin de kim miktarlara göre çırpıyoruz. Ben şet torbasına koyup kekelerim üzerine sıkıyorum elan basit oluyor. Sürerek te yapabilirsiniz. Henüz sonradan kestiğimiz kekleri birleştiriyoruz. Yük tabanlı tencere ye şekeri ilave ediyoruz ve erimesini bekliyoruz tıpkısı yandan üstelik kremayı ısıtıyoruz. Şeker eriyince biraz bekleyin esasen ayrılmadan münhal erimez dökerseniz kremayı topaklaşıyor. Biraz henüz ısınmasına cevaz verin altını kısıyoruz ve yavaş yavaş kremayı ekleyerek karıştırmaya başlıyoruz. Bu hamle biraz ağır. Krema karışınca eğer topak kaldıysa şeş vahim karıştırmaya bitmeme edin az buçuk eriyecektir. Henüz bilahare içine fındıkları döküyoruz fire an kadar karıştırıyoruz. Tencereyi ocaktan alıyoruz ve ayrımsız 3 dk soğumasını bekliyoruz. Henüz bilahare değer bir şekilde önceki fındıkları kekim üstüne koyuyoruz. Bel yaparsanız daha tatlıca bir kaynak çıkıyor ortaya. Sonra küsurat karemel sosunu hepsinin konusunda döküyoruz. Dolapta bekletirseniz elan iyi oluyor çarpık çurpuk gelsin afiyet olsun
İfadelerEmoticon