
- Yarım paketten biraz az margarin (oda sıcaklığında)
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
- 1 paket vanilya
- 2 çay kaşığı karbonat
- Aldığı kadar un ( Ben 15 yemek kaşığı kullandım )
İç harcı için;
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 çay kaşığı pudra şekeri
Şerbeti için;
- 4 su bardağı sıcak su
- 3 su bardağı toz şeker
- Yarım limonun suyu
Üzeri için;
- Hindistan cevizi veya antep fıstığı tozu

Şerbeti amacıyla; Hoşur benzeri tencereye akarsu ve şeker eklenip 15-20 dakika kaynatılır. Limonu sıkıp 1-2 an elan kaynatıp ocağın altını kapatıp soğumaya bırakalım.
Hamuru amacıyla; Un aut cümle malzemeler elle karıştırılır. Sonra yavaş yavaş un ekleyip ele yapışmayan benzeri kaynak elde edene büyüklüğünde yoğrulur.
(Kalburum olmadığı için ego tost makinesinde yaptım :) )
Hamurdan tek biricik koz kadar parçalar alıp tost makinesinin süresince açılır ve üstüne cevizli harcı ekleyip ağzı birleştirilip suratsız çevrilir ve tepsiye alınır. başlangıçta ısıtılmış 180 merhale fırında pişirilir. Pişen kalburabastıya daha sıcakken antipatik şerbet dökülür.
*Şerbetini gür çekmesi için dilerseniz şerbeti dökmeden daha aşağı ve derin benzeri tepsiye alabilirsiniz.
İfadelerEmoticon