Islak Kurabiye



Merhaba Tryemek Tarif Severleri Bugün siz değerli takipcilerimize Islak Kurabiye tarifi vereceğiz Simdiden bu yemek tarifimizi deneyen herkese afiyet olsun

Islak Kurabiye Tarifi'nin Malzemeleri

  • 125 gram tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardagı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2, 5 yemek kaşıgı kakao
  • 3, 5 su bardağı un (yavaş ekleyin un ölçüsü az veya fazla olabilir)
Üzeri için,
  • Toz fındık veya hindistan cevizi
Şerbeti için
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Birkaç damla limon

Islak Kurabiye Tarifi'nin Yapılışı

Ilk şerbeti hazırlıyoruz. Su ve şekeri kaynatıyoruz. İçine limonu damlatıp 5 dakika henüz kaynatıp kapatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Bire Bir kapta tereyağ, hazır para yağ, husye ve türap şeker karıştırılır. İçine kakao vanilya ve sodyum bikarbonat eklenir. en üst un azar azar eklenir. Ele yapışmayan tıpkısı hamur olana kadar. Hamurdan ceviz kadar parçalar alıp yuvarlanır tepsiye dizilir. 175 rütbe fırında 20-25 an pişirilir. Fırından çıkıp 2 dakika dinlendirip, şerbete batırılır. Yalnız batırıp çıkaracağız 5 saniye büyüklüğünde. Şerbetlendikten sonradan üzerini kapatıp adamakıllı çekmesini bekleyelim. Üstüne sus namına toz fındık yahut hindistan cevizi serpebiliriz. Ertesi bölüm tadı daha üstelik mehabetli olacak. Afiyet olsun. Islak Kurabiye Islak Kurabiye Islak Kurabiye Islak Kurabiye Islak Kurabiye
Sonraki Yazı
Next Post »